Op zoek naar een studentenwoning en het centrum van Breda? Stuworld.nl
48 uur eerder reageren? Neem een Early bird account!

Tramsingel

122 studio's

Breda

Breda is een ideale stad voor studenten. Met 168.000 inwoners is Breda een grote stad met alle faciliteiten die daarbij horen. Bovendien heeft Breda de typische 'gezelligheid' van Brabant. Studeren is meer dan alleen een goede opleiding. Uitgaan, sporten, werken én goed wonen, horen bij een studentenstad. Breda is trots op de naam Beste Binnenstad (2009-2011). Breda heeft een geroemd winkelcentrum, biedt veel toegang tot cultuur in diverse musea en theaters en kent een bruisend uitgaansleven in de binnenstad. Bovendien barst het in Breda van de evenementen: van het Jazzfestival tot popfestival Breda Barst in het Valkenberg Park.

Tramsingel

Aan de Tramsingel in het centrum van Breda realiseert Stuworld 122 zelfstandige studio's voor studenten. De Tramsingel ligt op enkele minuten fietsen van de Grote Markt, 6 minuten van het centraal station, 7 minuten van de NHTV en 14 minuten van de AVANS Hogeschool. Lopen naar het centrum kost je nog geen 5 minuten. De studio's zijn in Oktober 2016 opgeleverd en varieren in afmeting van 23 tot 39 vierkante meter. Het complex heeft een eigen inpandige wasserette, fietsenstalling aan de achterzijde, gemeenschappelijke buitenruimte voorzien van tuinmeubilair en banken en 25 losse parkeerplaatsen die per stuk tegen een vast bedrag per maand bij te huren zijn. Verder is het complex voorzien van een elektronisch toegangscontrolesysteem en zijn er in het gebouw 2 liften aanwezig.

De studio's

Alle studio’s zijn voorzien van een eigen luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur en een badkamer met hangtoilet, wastafel en douche. Verder beschikken alle studio’s over centrale verwarming, glasvezel internet (100Mbps up-/download) en digitale televisie via IP tv (decoder wordt door ons geleverd). De studio’s worden met witte afgewerkte muren, zeer nette wit gekalkte eikenhouten motief vloer en verduisterende gordijn raambedekking opgeleverd en zijn dus direct klaar om in te trekken.

Huurprijzen

De studio’s aan de Tramsingel zijn extra gunstig geprijsd voor jongeren zodat je al vanaf 18 jaar je eigen studio kan bewonen. 61 studio’s van het type A, B en C liggen verspreidt over het gehele gebouw en variëren in afmeting van 23 tot 26 vierkante meter. Alle drie de types hebben een kale huurprijs van € 409,00. De overige studio’s variëren van 27,5 tot 38,5 vierkante meter. De kale huurprijs hiervan varieert daardoor van € 619,75 tot en met € 697,28.

Servicekosten

Voor alle studio’s in het gebouw geldt naast de huurprijs een toeslag in de vorm van servicekosten van € 107,00. In dit bedrag zitten verwerkt:

  • gas (warmte) voor jouw studio,
  • gas, water en elektra voor de gemeenschappelijke ruimtes,
  • schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimtes,
  • huismeester,
  • Dual play pakket met 100Mbps glasvezel internet en (digitale) radio en televisie via IP Tv (decoder met HDMI aansluiting wordt door ons bijgeleverd),
  • Vergoeding voor de stoffering van vloer, raambedekking en plafond lampen,
  • Vergoeding voor het gebruik van de wasserette.

Bijkomende kosten

Bijna alles is geregeld voor je, maar je dient nog rekening te houden met de gemeentelijke belastingen die je als inwoner van Breda moet betalen (kijk voor de tarieven op de website van de gemeente Breda) en je dient tevens zelf voor je studio een elektriciteit contract af te sluiten met een leverancier en een overeenkomst levering drinkwater met Brabant Water. Alhoewel de kosten afhankelijk zijn van je leefpatroon en energieverbruik bedragen de bijkomende kosten hiervoor ongeveer 10 euro per maand voor de elektra en naar schatting 7 tot 10 euro per maand voor de levering van water.

Parkeerplaats

Een parkeerplaats voor een auto of motorfiets is voor de prijs van € 50,00 los bij te huren met een minimum termijn van 3 maanden en is daarna per maand opzegbaar. Het terrein beschikt over eigen parkeerplaatsen.

Huurtoeslag

Voor alle woningen in het complex is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Er zijn zelfs 61 studio's waarbij je al vanaf 18 jaar in aanmerking kan komen voor huurtoeslag. Op de andere 61 studio's kun je huurtoeslag krijgen vanaf 23 jaar. Voor meer informatie over de huurtoeslag verwijzen wij je naar de site van de belastingdienst. Ten behoeve van een proefberekening geven wij nog geen onderverdeling van servicekosten aangezien het een voorschot betreft en de feitelijke kosten nog niet bekent zijn. Meer informatie over huurtoeslag vind je op de site van de belastingdienst

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als huurder voor een studio aan de Tramsingel stellen we een aantal voorwaarden:

  • Voor de studio’s dien je tevens ingeschreven te staan als student of binnenkort student te worden. Ben je geen student meer dan dien je binnen 6 maanden de studio weer te verlaten,
  • Je dient een bruto-maandinkomen van 2 maal de maandhuur (excl. servicekosten) te hebben. Indien je huurtoeslag ontvangt dan gaat het om de huurprijs na aftrek van de huurtoeslag. Ook ontvangst van studiefinanciering/lening telt als inkomen. Heb je geen of te weinig inkomen uit werk of uit studiefinanciering/lening dan voldoet ook een garantstelling met kopie legitimatiebewijs van bijvoorbeeld je ouders/verzorgers,
  • De minimale huurtermijn van een studio is 12 maanden. Stop je binnen de 12 maanden met je studie en moet je daardoor vertrekken uit jouw studio dan houden we uiteraard niet vast aan de 12 maanden. Een bewijs van uitschrijving is dan wel noodzakelijk om te overleggen.