Wonen in het mooiste studentenhuis van Breda?
48 uur eerder reageren? Neem een Early bird account!

Kraanstraat

44 kamers

Breda

Breda is een ideale stad voor studenten. Met 168.000 inwoners is Breda een grote stad met alle faciliteiten die daarbij horen. Bovendien heeft Breda de typische gezelligheid van Brabant. Studeren is meer dan alleen een goede opleiding. Uitgaan, sporten, werken en goed wonen, horen bij een studentenstad. Breda is trots op de naam Beste Binnenstad (2009-2011). Breda heeft een geroemd winkelcentrum, biedt veel toegang tot cultuur in diverse musea en theaters en kent een bruisend uitgaansleven in de binnenstad. Bovendien barst het in Breda van de evenementen: van het Jazzfestival tot popfestival Breda Barst in het Valkenberg Park.

Kraanstraat 1-9

Kraanstraat 1-9 is het studentenhuis van Breda. Tegenover de ingang van de KMA en gelegen aan de Vismarktstraat kun je als student in het centrum van Breda niet beter zitten. Het complex beschikt over 2 ingangen aan de Kraanstraat en een ingang tot de fietsenkelder aan de kant van de Schoolstraat. Het complex bestaat uit 3 aan geschakelde gebouwen met in totaal 44 onzelfstandige kamers. Het complex is opgedeeld in 4 blokken met eigen keuken- en badkamerfaciliteiten en wasserette ruimtes. Elk blok beschikt dan ook over eigen keuken met vaatwasser en ruime keukenvoorzieningen. Naast deze voorzieningen per blok is er een gemeenschappelijke kelder die gebruikt kan worden als feest- en receptieruimte en beschikt het complex over een digitaal sleutelsysteem. Wonen op de Kraanstraat is dan ook een niet missen ingredient voor een onvergetelijke studententijd in Breda.

Kamers

Net als het complex zijn de kamers in de Kraanstraat netjes afgewerkt. Alle kamers beschikken over stoffering van vloer. In een aantal gevallen betreft het een laminaatvloer die vanuit een vorige huurder is achter gelaten, maar in het merendeel betreft het een laagpolige tapijtvloer. De kamers beschikken allemaal over een wasbak met spiegel, UTP aansluiting voor netwerkkabel op notebook of pc of eigen wifi router. De kamers beschikken daarnaast over een intercom systeem, rookmelder en digitaal sleutelsysteem. Een aantal grote kamers beschikken daarnaast over een eigen badkamer met toilet en douche. Op geen van de kamers kan echter huurtoeslag aangevraagd worden.

Huurprijzen

De huurprijzen van de kamers zijn allemaal gebaseerd op het WWS (woningwaarderingsstelsel) en voldoen daarmee aan de landelijke richtlijnen- en wetgeving. De prijs van de kamers hangt dan ook voornamelijk af van de grote van de kamer en varieren van € 275,00 tot € 610,00 kale huurprijs per maand. In de kale huurprijs zit onder andere de vergoeding voor het gebruik van de kamer en de gemeentelijke belastingen verwerkt.

Servicekosten

Naast de kale huurprijs betaal je ook servicekosten per maand. Voor alle kamers op de Kraanstraat geldt dat deze servicekosten € 125,00 per maand bedragen. Het voorschot servicekosten wordt éénmaal per jaar verrekend met de werkelijke kosten. In het voorschot servicekosten zitten verwerkt:

  • Gas, water en elektriciteit voor jouw kamer,

  • Gas, water en elektriciteit voor de algemene ruimtes,

  • Vergoeding voor gebruik van de wasserette

  • Vergoeding voor gebruik van internet, radio & televisie,

  • Kosten voor de huismeester & klein onderhoud,

  • Schoonmaakkosten voor de algemene ruimtes,

  • Administratievergoeding over bovenstaande kosten.

 

Bijkomende kosten

In de kamers aan de Kraanstraat is alles geregeld voor je. Er zijn dan ook geen bijkomende kosten, ook de gemeentelijke belastingen zijn verwerkt in je huurprijs.

Parkeerplaats

Beschik je over een auto? Dan zul je bij de gemeente Breda een parkeervergunning moeten aanvragen of je eigen parkeerkosten per parkeeractie moeten voldoen. Het complex ligt midden in het centrum en bij het complex zijn helaas geen losse parkeerplaatsen beschikbaar. 

Huurtoeslag

Alle kamers in het complex zijn onzelfstandige woonruimte. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

Voorwaarden

Wil je in aanmerking komen voor een kamer aan de Kraanstraat dan gelden een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Dat zijn:

  • Je dient een bruto maaninkomen te hebben van ten minste 2x de kale huur (huurprijs per maand exclusief servicekosten). Daarbij telt ook ontvangst van studiefinanciering/-lening als vorm van inkomen. Heb je geen of minder inkomen dat 2x de kale huur dan kunnen ouders/voogd of ander voor je borg staan. Er wordt hen dan wel gevraagd om het inkomen van tenminste 4x de kale maandhuur aan te tonen.
  • De minimale huurtermijn is 12 maanden, binnen deze termijn is het niet mogelijk te vertrekken tenzij je zelf een nieuwe huurder aandraagt die voldoet aan de gestelde eisen.

Voldoe je aan deze eisen dan behouden we ons wel altijd het recht voor om zonder opgaaf van reden je toch als kandidaat af te wijzen wanneer de eigenaar van het complex dat verzoekt.