Unieke locatie in hartje Tilburg!
48 uur eerder reageren? Neem een Early bird account!

Kapelhof

21 kamers

Tilburg

Wonen aan de Kapelhof in Tilburg betekent wonen in de sfeervolle binnenstad én vlakbij het centraal station. Tilburg telt 1 student op elke 7 inwoners en dat zorgt voor een sfeervolle binnenstad. Naast de aanwezigheid van een aantal zeer goede hogescholen en universiteit zijn er in Tilburg volop mogelijkheden voor uitgaan, cultuur, sport en ontspanning. De stad kent een groot aantal evenementen, waaronder natuurlijk de Tilburgse kermis, de grootste van de Benelux. Tilburg is naast (internationale) studentenstad een stad met een sterk cultureel karakter waar je je niet snel zult vervelen!

 

Kapelhof

Het complex aan de Kapelhof ligt in het verlengde van de Heuvelstraat, de winkelstraat van Tilburg en aan het Radiopleintje. Het comlex ligt op loopafstand van alle kroegen en ongeveer 5 minuten lopen van het centraal station. Gevestigd boven het populaire italiaanse restaurant Happy Italy liggen 21 kamers varierend in grote tussen de 12m2 en 32m2. Het complex bestaat uit 2 verdiepingen en beschikt over een ruimte met 2 wasmachines en drogers, per verdieping 4 douches en 4 toiletten en elke verdieping heeft een grote keuken met voldoende kookgelegenheid. De eerste verdieping heeft aangrenzend aan de keuken een dakterras.

Kamers

Net als het complex zijn de kamers aan de Kapelhof netjes afgewerkt. Alle kamers beschikken over stoffering van vloer door middel van een laagpolige tapijtvloer. De kamers beschikken allemaal over een wasbak met spiegel, UTP aansluiting voor netwerkkabel op notebook of pc of eigen wifi router. De kamers beschikken daarnaast over een intercom systeem, rookmelder en digitaal sleutelsysteem. Op geen van de kamers kan echter huurtoeslag aangevraagd worden.

 

Huurprijzen

De huurprijzen van de kamers zijn allemaal gebaseerd op het WWS (woningwaarderingsstelsel) en voldoen daarmee aan de landelijke richtlijnen- en wetgeving. De prijs van de kamers hangt dan ook voornamelijk af van de grote van de kamer en varieren van € 235,00 tot € 341,00 kale huurprijs per maand. In de kale huurprijs zit onder andere de vergoeding voor het gebruik van de kamer en de gemeentelijke belastingen verwerkt.

 

Servicekosten

Naast de kale huurprijs betaal je ook servicekosten per maand. Voor alle kamers aan de Kapelhof geldt dat deze servicekosten € 125,00 per maand bedragen. Het voorschot servicekosten wordt éénmaal per jaar verrekend met de werkelijke kosten. In het voorschot servicekosten zitten verwerkt:

  • Gas, water en elektriciteit voor jouw kamer,

  • Gas, water en elektriciteit voor de algemene ruimtes,

  • Vergoeding voor gebruik van de wasserette

  • Vergoeding voor gebruik van internet, radio & televisie,

  • Kosten voor de huismeester & klein onderhoud,

  • Schoonmaakkosten voor de algemene ruimtes,

  • Administratievergoeding over bovenstaande kosten.

 

Bijkomende kosten

In de kamers aan de Kapelhof is alles geregeld voor je. Er zijn dan ook geen bijkomende kosten, ook de gemeentelijke belastingen zijn verwerkt in je huurprijs.

 

Parkeerplaats

Beschik je over een auto? Dan zul je bij de gemeente Tilburg een parkeervergunning moeten aanvragen of je eigen parkeerkosten per parkeeractie moeten voldoen. Het complex ligt midden in het centrum en bij het complex zijn helaas geen losse parkeerplaatsen beschikbaar. 

 

Huurtoeslag

Alle kamers in het complex zijn onzelfstandige woonruimte. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

 

Voorwaarden

Wil je in aanmerking komen voor een kamer aan de Kapelhof dan gelden een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Dat zijn:

  • Je dient een bruto maaninkomen te hebben van ten minste 2x de kale huur (huurprijs per maand exclusief servicekosten). Daarbij telt ook ontvangst van studiefinanciering/-lening als vorm van inkomen. Heb je geen of minder inkomen dat 2x de kale huur dan kunnen ouders/voogd of ander voor je borg staan. Er wordt hen dan wel gevraagd om het inkomen van tenminste 4x de kale maandhuur aan te tonen.
  • De minimale huurtermijn is 12 maanden, binnen deze termijn is het niet mogelijk te vertrekken tenzij je zelf een nieuwe huurder aandraagt die voldoet aan de gestelde eisen.

Voldoe je aan deze eisen dan behouden we ons wel altijd het recht voor om zonder opgaaf van reden je toch als kandidaat af te wijzen wanneer de eigenaar van het complex dat verzoekt.