Rotsoord Utrecht 206 studio's
48 uur eerder reageren? Neem een Early bird account!

Rotsoord

206 studio's

Utrecht

Utrecht. De vierde een een van de oudste steden van Nederland met meer 660 duizend inwoners. Centraal gelegen in Nederland en daarom een ideale uitvalsbasis als student en young professional. Ook in Utrecht zelf is meer dan genoeg te doen. Met 3 universiteiten en 3 hogescholen in de stad is er een enorm ruime keuze aan studies. Daarnaast zitten in Utrecht een aantal grote (landelijke) werkgevers zodat je ook na je studie of als young professional makkelijk aan een baan komt. Wat betreft vrijetijdsbesteding zit je in Urecht ook wel goed. De zeer gezellige oude binnenstad biedt voldoende horeca, winkels en cultuur. In de hele omgeving is het in het buitengebied heerlijk recreeren. De stad Utrecht biedt dan ook een enorme veelzijdigheid voor iedereen!

Rotsoord

Aan de Vaartsche Rijn is het oude industriegebied Rotsoord gelegen. Het terrein is één van de laatste overgebleven stukjes industrielandschap aan het water. Het gebied wordt gekenmerkt door de watertoren maar er staan ook andere oude industriegebouwen. Daarnaast is er een dierenweide en al een aantal kleine woningen. Naast ruimte voor wonen is er een enorme diversiteit aan andere (commerciele) activiteiten zoals restaurants, onderwijs en kleine bedrijven. Vlakbij het terrein ligt tevens het trein-, bus- en tramstation Utrecht Vaartsche Rijn.

De woningen

Op het voormalige Vicona terrein ontwikkelt Stuworld 206 zelfstandige woonstudio's verdeeld over 2 appartementblokken van 4 en 6 lagen hoog. Daarnaast bouwen we het 'Klopgebouw' terug in de oude stijl. Het gebouw zal een commerciele bestemming krijgen en geeft daardoor extra gezelligheid en levendigheid aan het terrein. De geplande oplevering staat op oktober 2018.

Alle studio’s beschikken over een eigen luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur bestaande uit 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap, vriezer en koelkast, thermostaat mengkraan. De badkamer is voorzien van hangtoilet, wastafel en douche met glazen douchewand. Nagenoeg alle studio's hebben een eigen balkon of inpandig balkon (loggia). Verder beschikken alle studio’s over centrale verwarming via vloerverwarming, glasvezel internet (+100Mbps up-/download) en analoge of digitale televisie en een intercomsysteem. De studio’s worden met witte afgewerkte muren, pvc houtvloer-look en taupe verduisterende gordijnen opgeleverd en zijn dus direct klaar om in te trekken.

Het complex beschikt over een gezamenlijke wasserette waarvoor een vergoeding is opgenomen in de servicekosten. Een eigen parkeerplaats kan apart worden bijgehuurd indien je beschikt over auto of motorfiets.

Huurprijzen

De studio’s varieren in grootte van 30m2 (BVO) tot afmetingen van 46m2 (BVO) en hebben een huurprijs vanaf € 829,73 en prijzen variëren afhankelijk van oppervlakte van de studio tot een prijs van € 935,50 voor de grootste studio’s. De studio’s zijn geprijsd boven de liberalisatiegrens en er kan op de woningen dan ook geen huurtoeslag aangevraagd worden. Exacte prijzen per studio volgen binnenkort.

Servicekosten

Voor alle studio’s in het gebouw geldt naast de huurprijs een toeslag in de vorm van servicekosten. De hoogte van het voorschot servicekosten bedraagt € 116,- per maand. Eens per jaar worden de werkelijke kosten met dit voorschot verrekend. In dit bedrag zitten verwerkt:
 
 • Warmte voorziening voor de eigen studio,
 • Gas, water en elektra voor de gemeenschappelijke ruimtes,
 • Schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimtes,
 • Glasverzekering,
 • Huismeester,
 • Onbeperkt gebruik van wasserette in het gebouw (fair use policy uitgaande van 50 wasbeurten en 30 droogbeurten per jaar),
 • Stoffering van de eigen woning bestaande uit vloer en verduisterende gordijnen,
 • Dual play pakket met +100Mbps glasvezel internet en (digitale) radio en televisie. In de servicekosten zitten eventuele kosten voor een decoder/smartcard niet inbegrepen,

Bijkomende kosten

Bijna alles is geregeld voor je, maar je dient nog rekening te houden met de gemeentelijke belastingen die je als inwoner van Utrecht moet betalen (kijk voor de tarieven op de website van de gemeente Utrecht). Je dient tevens zelf voor je studio een elektriciteit contract en waterlevering af te sluiten met een leverancier. Alhoewel de kosten afhankelijk zijn van je leefpatroon en daarmee je energieverbruik bedragen de bijkomende kosten hiervoor naar schatting ongeveer 10 tot 20 euro per maand.

Parkeerplaats

Bij het complex bevinden zich tevens 58 parkeerplaatsen op afgesloten en overdekt eigen terrein. De huur van een parkeerplaats is optioneel en bedraagt € 70,- per maand per parkeerplaats. Huur van meerdere parkeerplaatsen voor meerdere auto’s of motorfietsen is mogelijk.

Huurtoeslag

Op een deel van deze woningen kan huurtoeslag worden aangevraagd.

Selectie criteria & voorwaarden

Om in aanmerking te komen als huurder voor een studio op Rotsoord stellen we een aantal voorwaarden:
 
 • Je dient een bruto-maandinkomen van tenminste 2,5 maal de maandhuur (excl. servicekosten) te hebben. Ook ontvangst van studiefinanciering/lening telt als inkomen.
 • Samenwonen is toegestaan maar opname op de huurovereenkomst als tweede medehuurder is afhankelijk van het inkomen van de medebewoner. Huisdieren en onderverhuur of AirBnB niet,
 • Heb je geen of te weinig inkomen uit werk of uit studiefinanciering/lening dan voldoet ook een garantstelling met kopie legitimatiebewijs van bijvoorbeeld je ouders/verzorgers,
 • De minimale huurtermijn van een studio is 12 maanden,
 • Wij behouden ons het recht voor om zonder opgaaf van reden kandidaten af te wijzen.